Δραστηριότητες

Η ώρα του παιδιού

Διάλεξε την αγαπημένη σου δραστηριότητα, με την καθοδήγηση του παιδαγωγού,  για να χαλαρώσεις! Διάβασε το αγαπημένο σου παραμύθι, παίξε ένα όμορφο επιτραπέζιο, συζήτησε με τους φίλους σου, άκου μουσική, μάθε ασκήσεις χαλάρωσης κ.α.

Στόχος μας είναι να δώσου το χρόνο και την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν, να κατανοήσουν, να επεξεργαστούν τις εμπειρίες και τα συναισθήματα της ημέρας που πέρασαν στο σχολείο.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρνουν μαζί τους το μεσημεριανό τους γεύμα! (προσοχή ατό το κομμάτι για το μεσημεριανό μη μπει στην ώρα του παιδιού την πρωινή ώρα)

Μαθαίνω να μελετώ

Ο τρόπος μελέτης για κάθε παιδί είναι διαφορετικός! Οι παιδαγωγοί μας ακολουθώντας διαφοροποιημένες τεχνικές μάθησης, χρησιμοποιώντας την ενίσχυση θετικής συμπεριφοράς και τη συνεργατική μάθηση, βοηθούν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα και να κατανοήσουν τις εργασίες τους.  Να οργανώσουν την σκέψη και το χρόνο τους, να μάθουν να κρατάνε σημειώσεις και να συλλέγουν τις απορίες τους. 

Μαθαίνω παίζοντας (Νηπιαγωγείο)

Ευχάριστες δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση και λειτουργούν υποστηρικτικές προς τα παιδιά,  για την ενίσχυση της γλωσσικής και λογικομαθηματικής νοημοσύνης, την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας , της οπτικής διάκρισης και της ακουστικής επεξεργασίας. Δεξιότητες που είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους και χρησιμοποιούνται από τους μικρούς μας φίλους στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Μπες στο ρυθμό (Μουσικοκινητική αγωγή)

Ένας ευχάριστος και δημιουργικός τρόπος για να ανακαλύψουν τα παιδιά το ρυθμό, τη μελωδία, το τραγούδι, την κίνηση και το χορό! Χρωματιστά πανιά, κορδέλες, μπάλες και μουσικά όργανα, συνδυάζονται μέσα από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών  και τα βοηθούν να αποκτήσουν σωματογνωσία, ρυθμική αντίληψη και μουσική μνήμη.

Επί σκηνής (Θεατρική Αγωγή)

Τα παιδιά γνωρίζουν την παντομίμα, τα παιχνίδια ρολων, το θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο και τεχνικές αυτοσχεδιασμός, με στόχο τα να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους για να δημιουργήσουν το δικό τους έργο στη σκηνή! Ένας μοναδικός τρόπος για  να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Αθλητικά παπούτσια εν δράση

Παιχνίδια συνεργασίας, εμπιστοσύνης, ισορροπίας, με μπάλες και σκυταλοδρομίες, βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες, να γνωρίσουν τη σημαντικότητα των κανόνων στα ομαδικά παιχνίδια, αποκτήσουν αυτοέλεγχο και να εκτονωθούν.

Απογευματινό

Φέρε μαζί σου το κολατσιό σου! Μη ξεχάσεις … Διάλεξε κάτι υγιεινό που θα σου δώσει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα!

Παραμυθόσκονη

Στιγμές χαλάρωσης μετά από μια γεμάτη, δημιουργική μέρα! Το κουτί των παραμυθιών ανοίγει και κάθε φορά είναι έτοιμο να διηγηθεί μια νέα ιστορία στα παιδιά.

Βραδιά Κινηματογράφου

Μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, παίξαμε, διαβάσαμε,συνεργαστήκαμε και δώσαμε όλη μας την ενέργεια! Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε όλοι μαζί την πιο όμορφη παιδική ταινία ή ντοκιμαντέρ!

Χειροτεχνίες και Κατασκευές

Ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά, ανακατεύονται με τα χρώματα και παίρνουν τη μορφή που θα τους δώσουν τα παιδιά. Μέσα από τα έργα τους εξασκούν τη λεπτή κινητικότητα τους, αναπτύσσουν τη φαντασία και δημιουργικότητά τους και εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Η χώρα των πειραμάτων

Τα παιδιά πραγματοποιούν διασκεδαστικά πειράματα συνδυάζοντας απλά υλικά και γνωρίζουν τη μαγεία των φυσικών επιστημών. Μια διαδικασία που προκαλεί το ενδιαφέρον τους και προάγει τη μάθηση μέσα από την παρατήρηση και την μελέτη του κάθε πειράματος. 

Παιχνίδια ανάπτυξης δεξιοτήτων

Παιχνίδια παρατηρητικότητας, συγκέντρωσης, αισθήσεων και στόχων, γρίφοι και άλλες μικρές δραστηριότητες, που διοργανώνουν κάθε φορά οι παιδαγωγοί μας ανάλογα με τη δυναμική της ομάδας, βοηθούν τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να αναπτύξουν τις διαφορετικές δεξιότητες τους και θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Chefάροντας

Γλυκές και Αλμυρές Αλχημείες για πολλές απολαύσεις. Τα παιδιά δημιουργώντας τα διάφορα εδέσματα γνωρίζουν τον πλούτο της υγιεινής διατροφής, μαθαίνουν να οργανώνουν, να ετοιμάζουν πράγματα, να τα βάζουν σε σειρά και να έχουν καλύτερη αντίληψη του χρόνου, να κατανοούν μαθηματικές έννοιες και να απολαμβάνουν το αίσθημα της συμμετοχής και της επιτυχίας. 

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο γύρω μας

Ανακάλυψε το θαυμαστό κόσμο του 21ου αιώνα και πάρε μέρος σε μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που συνδυάζονται με τη τεχνολογία. Ένας εναλλακτικός τρόπος μάθησης που βοηθά τα παιδιά, να αναπτύξουν την κριτική σκέψη, τη δυνατότητα επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, τη συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη, ακολουθώντας τις εξελίξεις.

Πράσινο μονοπάτι (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση)

Ακολουθώντας το πράσινο μονοπάτι, θα βρεις αποστολές για την προστασία του περιβάλλοντος και θα μάθεις τα πάντα για αυτό. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και κατανοούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, λαμβάνουν δράση και αποκτούν οικολογική νοημοσύνη.

Δημιουργική Γραφή

Το τετράδιο τη φαντασίας είναι έτοιμο και περιμένει να γεμίσει με τις πιο αστείες ιστορίες, τα πιο περιπετειώδη παραμύθια, τα πιο γλυκά ποιήματα και τις πιο περίεργες συνεντεύξεις! Η δημιουργική γραφή αποτελεί ένα μέσο για να καλλιεργήσουν τα παιδιά τη γλωσσική έκφραση και τους δίνει την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη συνηθισμένη παραγωγή γραπτού λόγου.

Workshop Έκπληξη

Κάθε Σάββατο σε περιμένει κάτι διαφορετικό, μια έκπληξη!  Ίσως να συναντήσεις τους δεινόσαυρους, να μάθεις για τους για τους πλανήτες, να γίνεις εξερευνητής της φύσης ή να πρέπει να λύσεις τους πιο περίεργους γρίφους για να φτάσεις σε ένα κρυμμένο θησαυρό…   

Δημιουργίες από πηλό

Τα παιδιά μαθαίνουν την τέχνη του πηλού και δημιουργούν μοναδικές κατασκευές βγαλμένες από τη φαντασία τους. Μια δραστηριότητα που ενθαρρύνει την ανακάλυψη, τον πειραματισμό, τη συναισθηματική έκφραση και τη δημιουργικότητα.

Μαθήματα Ζωγραφικής (Εικαστικά και Θεωρία της Τέχνης)

Τα παιδιά εμπνέονται από έργα μεγάλων ζωγράφων και δημιουργούν μοναδικά έργα τέχνης. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, κατάλληλα υλικά και αφήνοντας τα παιδιά να λερωθούν, τους δίνουμε την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα και να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική απευθύνεται σε μαθητές από Γ’ έως Στ’ Δημοτικού και αποτελεί ένα νέο ψυχαγωγικό και δημιουργικό εργαλείο , μέσα από το οποίο τα παιδιά κατανοούν έννοιες, της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής , της Μηχανικής και άλλων επιστημών, με ένα βιωματικό και ευχάριστο τρόπο.

Τα παιδιά κατασκευάζουν ρομπότ συνδυάζοντας δομικά υλικά της Lego WeDo.2 και  προγραμματίζοντας στη γλώσσα Scratch 2.0. Στόχος μας είναι να φέρουμε σε επαφή τα παιδιά, με με νέους τομείς της τεχνολογίας και να αναπτύξουμε τις νέες δεξιότητες του 21ου  αιώνα . Ένας εναλλακτικός τρόπος,  που τα βοηθά να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να αναπτύξουν τη λεπτή κινητικότητα, να μάθουν μεθόδους για την επίλυσης προβλημάτων, τεχνικές για να επικεντρώνουν την προσοχή τους και να λειτουργούν ομαδικά.

Για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και δεν απαιτείται  προηγούμενη εμπειρία σε προγραμματισμό ή στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και πραγματοποιείται σε κύκλους των 16 εγραστηρίων.